Niet alles wat je zelf doet, doe je beter … ook niet in Logistics & Supply Chain.

Interim management kan een bijzonder waardevol onderdeel zijn van je staffing politiek.

Het is duidelijk dat Logistics & Supply Chain, als essentiële functies binnen de bedrijfsvoering, voor bijzondere uitdagingen staan.

De snelheid waarmee de veranderingen zich aandienen, de steeds wijzigende verwachtingen van de klanten, de technologische ontwikkelingen, … en ook de COVID-pandemie zetten de E2E Customer Delivery en Customer Experience onder hoogspanning.

Supply Chain & Logistics zijn dan ook functies die binnen heel wat bedrijven sterk aan het veranderen zijn of moeten veranderd en versterkt worden.

De switch maken van een nog te dikwijls operationele en uitvoerende activiteit naar een meesturend en waarde-creërende functie brengt grote veranderingen voor het hele bedrijf met zich mee en stelt bijzondere eisen aan de mensen die dit moeten realiseren.

Gezien je als bedrijf de dingen anders wil gaan doen, heb je ook die kennis, ervaring, competenties en persoonlijkheden nodig die tevoren meestal niet aanwezig waren. Om dit soort change te realiseren, heb je dan ook ervaren professionals nodig die over die kennis, ervaring, competenties en persoonlijkheid beschikken.

Interim Management kan daarbij een bijzonder waardevol onderdeel zijn van je staffing politiek.

Met de juiste mensen haal je immers heel wat in huis op korte termijn:

relevante praktijkervaring, gespecialiseerde kennis, de juiste skills voor jouw noden op dat moment, de professionele ondersteuning om jouw objectieven beter en sneller te realiseren. Van het moment dat je ze nodig hebt, tot wanneer je weer zelf kan overnemen.

In welke gevallen is interim management de juiste keuze?

  • wanneer je weet dat er een probleem is, maar je hebt niet de kennis, skills, ervaring en competenties in huis om het probleem in al zijn complexiteit in kaart te brengen en op te lossen.
  • wanneer je helder hebt gekregen wat zou moeten gebeuren, maar je niet de juiste of onvoldoende knowhow in eigen rangen hebt om te doen wat nodig is.

De crux ligt in het bepalen van het juiste profiel van de interim manager die jij nodig hebt.

Net de aanleiding en de hoogdringendheid maken dit zo mogelijk nog belangrijker dan bij een reguliere aanwerving.

De hulp van een partner, gespecialiseerd in de materie, kan hierbij veel helderheid brengen.

Benieuwd hoe we je daar met Grindstone kunnen in bijstaan?

https://grindstonesc2.be/interim-management-project-sourcing/